Het project Oh my God! is vanaf nu te boeken voor middelbare scholen in heel Nederland. Na een aantal succesvolle pilots kunnen we echt van start. Dus.. ben je docent Nederlands en wil je je lessen historische letterkunde nog beter maken en wil je met ons en je leerlingen de verdieping aangaan, schroom dan niet om contact met ons op te nemen! Meer informatie over het boeken van Oh my God! kunt u krijgen via ninet@hoosheducatie.nl

Bij boekingen tussen 1 september 2015 en 1 januari 2015 kunnen wij u een leuke korting geven.

Hieronder vindt u beknopte informatie over het project. Uitgebreidere informatie kunt u lezen onder Oh my God! op de homepagina.

Oh my God! met kunst historische letterkunde te lijf!

Hoosh Educatie maakt kunstprojecten rondom historische letterkunde voor het voortgezet onderwijs. Het eerste project dat Hoosh ontwikkeld heeft, is het performanceproject Oh my God! en draait om de middeleeuwse literatuur.
Leerlingen nemen drie middeleeuwse teksten onder handen en van de verhalen en de taal maken ze binnen twee dagen verschillende performances en beeldend werk. Het project werk toe naar het festival Oh my God!, waarin het publiek – de familie en vrienden van de leerlingen – zich laat overweldigen door spektakel en zich onderdompelt in tal van performances.
Niet alleen werk van de leerlingen is te zien tijdens het festival. Ook Dit is Mariken, een voorstelling gebaseerd op het middeleeuwse toneelstuk Mariken van Nieumeghen, is te zien. Deze wordt gespeeld door professionele acteurs.
Hoosh Educatie combineert historische letterkunde met kunsteducatie.

Praktische informatie

vakken:

• Het project sluit aan bij de vakken Nederlands, alle kunstvakken en CKV.

locatie:

• Hoosh Educatie werkt op de school. Ook het festival vindt daar plaats.

tijden:

• Het project (de voorbereidingen voor het festival en het festival zelf) beslaat 12 klokuren. Dit verspreiden we over twee dagen.

aantal leerlingen:

• Het project kan maximaal met 90 leerlingen uitgevoerd worden.

prijsindicatie:

• Tussen € 1600 en € 3000 (afhankelijk van het aantal dagen, aantal docenten van Hoosh en aantal deelnemende leerlingen).

Hoost Educatie is acceptant van de cultuurkaart.

In overleg maakt Hoosh het project op maat.