Hoosh Educatie maakt educatieve projecten voor middelbare scholen. Voor de professionele voorstelling Dit is Mariken bij het nieuwe project Oh my God! zoeken we een regisseur.

Het project:

In het kunsteducatieve project Oh my God! gaan leerlingen uit klas 4 (H/V) middeleeuwse literatuur te lijf met kunst. Het project bestaat uit twee delen. In het eerste deel maken de leerlingen zelf korte voorstellingen van ca. 10 minuten, in het andere deel kijken diezelfde leerlingen naar de voorstelling Dit is Mariken. De optredens van de leerlingen en de voorstelling Dit is Mariken vormen samen het festival Oh my God!. Familie en vrienden van de leerlingen en docenten van de school zijn het publiek. Afgelopen half jaar is het educatieve deel – waar de leerlingen iets maken – goed voorbereid en ook drie keer in de vorm van een pilot op scholen uitgevoerd. De voorstelling Dit is Mariken, was tijdens de pilot slechts een theatrale lezing. Nu is het tijd om onze aandacht op die voorstelling te richten. Er is een theatertekst, er zijn acteurs die geïnteresseerd zijn, maar een regisseur en vormgever ontbreken nog. We zijn nu dus op zoek naar een regisseur die interesse heeft om deze voorstelling te maken. Volgens ons is het een leuke regie om te doen omdat de voorstelling voor leerlingen gemaakt wordt, maar ook hun ouders boeiend/zinvol/interessant moet zijn om naar te kijken. Zij zijn net zo goed de doelgroep. De tekst Dit is Mariken (van Eva Gouda, in 2011 afgestudeerd aan de HKU Writing for Performance) is gebaseerd op Mariken van Nieumeghen, en gaat ook over ouders die hun kinderen loslaten. Het zou, vermoeden wij, een interessante regie zijn voor iemand die net afgestudeerd is en vlieguren wil maken als regisseur. Wat we tijdens de pilots zagen is dat de leerlingen de theatrale lezing al een leuke voorstelling vonden. Dat had denken wij deels met de tekst en spel te maken, maar ook met het concept. De leerlingen zijn  twee dagen ondergedompeld geweest in de middeleeuwse literatuur en hebben behoorlijk wat kennis gekregen, daarnaast hebben ze zelf net opgetreden. Dat geeft een soort prettige betrokkenheid bij de voorstelling die ze daarna zien.

Voorwaarden:

We zoeken iemand met een theateropleiding en aantoonbare ervaring met professionele acteurs. De voorstelling zal ca. 50 minuten duren. Repetitieperiode valt tussen half augustus en half december (in overleg). De vergoeding voor de regie is helaas nog onbekend. We hebben aanvragen lopen bij drie grote fondsen. Bij honorering (wordt bekend in juli) is de vergoeding tussen de