De middelbare scholen starten gedeeltelijk weer op en de vaksecties kunnen voorzichtig plannen maken voor volgend schooljaar. Hoosh heeft in de afgelopen maanden niet stilgezeten en we hebben ons prachtige nieuwe project De Première rondom de Gijsbrecht aangepast, zo dat de deelnemende leerlingen, docenten en acteurs veilig kunnen samenwerken. Wat betekent dat in de praktijk?

Hoe maken we de voorstelling Gijsbrecht ‘coronaproof’?

  • Allereerst zal de voorstelling in plaats van voor één grote groep voor kleinere groepen gespeeld worden (het aantal is afhankelijk van de ruimte, wij schatten dat 40 personen haalbaar is). De voorstelling wordt dan eventueel meerdere keren gespeeld.
  • De onderzoeken waar de leerlingen zelfstandig aan werken (en die resulteren in een performance) zijn zo opgezet dat leerlingen anderhalve meter afstand kunnen houden.
  • Het is niet meer mogelijk de performances van de leerlingen in de voorstelling te verwerken, wel presenteren ze op een andere manier hun werk aan elkaar waardoor de anderhalve meter afstand gehandhaafd kan worden.

Hoe kunnen we het project De Première op school uitvoeren?

  • Kick-off: De groep van leerlingen wordt verdeeld in groepen (maximum van 15 leerlingen per groep). Elke groep krijgt online een kick-off van 30 minuten. Op deze manier kunnen we hen echt goed begeleiden en kunnen we vragen beantwoorden. Een andere mogelijkheid is dat we gewoon naar school komen en de presentatie geven in de klas. De leerlingen kiezen tijdens de kick-off met welk onderzoek ze aan de slag gaan.
  • De leerlingen werken in de lessen literatuur, Nederlands, ckv en eventueel thuis (8-10 lessen) aan hun onderzoeken. De onderzoeken zijn zo opgezet dat de leerlingen zelfstandig kunnen werken.
  • Hoosh komt naar school met docenten die elk een groep (maximum van 15 leerlingen per groep) onder hun hoede nemen en de leerlingen begeleiden bij het maken van performances. Deze tonen de groepen aan elkaar.
  • De leerlingen zien gezamenlijk de voorstelling Gijsbrecht.

De kracht van Hoosh Educatie is dat wij in staat zijn om mee te denken met d25501880-8071359-image-a-12_1583275201951e wensen en mogelijkheden van de school en maken we ieder project op maat. Als u geïnteresseerd bent in het project De Première maar niet weet hoe u dit moet aanpakken in tijden van Corona, neem dan vrijblijvend contact op met ninet@hoosheducatie.nl.