NIEUWS

Nieuw project in ontwikkeling rondom Vondel en tijdgenoten

Hoosh is bezig om een nieuw kunsteducatief project te ontwikkelen rondom de 17e eeuw. De werktitel is De Premiere, verwijzend naar de Gijsbrecht van AemstelĀ van Vondel. Naast Nederlandse literatuur willen we met dit project ook verbinding zoeken met de vakken geschiedenis, economie, kunst en CKV. Leerlingen gaan bronnenonderzoek doen binnen allerlei teksten en onderwerpen die wij aanbieden. Vervolgens gaan ze artistiek onderzoek doen binnen verschillende kunstdisciplines en presenteren daarna hun bevindingen aan publiek. Ook zullen er professionele acteurs betrokken zijn bij het project.

Mocht u interesse hebben om met ons mee te denken of om een pilot op uw school te doen voor december tegen een gereduceerd tarief, dan kunt u contact opnemen met ninet@hoosheducatie.nl.

Ons streven is om het schooljaar 2019/2020 te starten met dit project.

Projectweek op het Melanchton in Schiebroek

Net als vorig jaar waren het twee dagen met fijne leerlingen en betrokken docenten. Creatieve oplossingen voor grote decorstukken, heel goede en grappige reportages, open spelende leerlingen en we hadden allemaal heerlijk de ruimte in de school omdat er geen reguliere lessen waren in verband met de projectweek.

Records op het Kennemer College in Beverwijk

Op het Kennemer zijn meerdere records gesneuveld. Het eerste record is dat we alweer voor de vierde keer het project Oh my God! hebben uitgevoerd in weer een bijzondere samenwerking. Het tweede record is dat we dit voor 140 leerlingen hebben gedaan. Het derde record is dat zes(!) middeleeuwse teksten aan de basis lagen voor de performances van de leerlingen. Speciaal hebben we voor het Kennemer een route ontwikkeld voor Lanceloet en het hert met het witte voetje.

Fijn project in een dag op het Bertrand Russell College in Krommenie

Alweer voor de derde keer waren we op het Bertrand RussellĀ College in Krommenie om met de leerlingen uit 4V het project Oh my God! op een dag te doen. Dit keer zonder de voorstelling maar de leerlingen hebben zelf de show toen maar gestolen.

Laatste voorstelling Dit is Mariken!

Ja, dit was het dan. In Haarlem op het Stedelijk Gymnasium waren Mariken, Moenen, tante en oom voor het laatst te zien. Het was spetterend, net als alle voorstellingen daarvoor. Dank Laurien, Rik, Marjolein en Klemens voor jullie professionaliteit, positiviteit, flexibiliteit en natuurlijk jullie prachtige spel

Project ZONDE op de cultuurdag voor klas 3 bij het Stedelijk Gymnasium in Haarlem

Voor een eerdere cultuurdag hebben we speciaal voor het Stedelijk in Haarlem het project ZOND ontwikkelt dat we ook daarna meerdere keren op verschillende scholen met veel plezier hebben uitgevoerd. We vonden het heel speciaal om het nog een keer te komen doen in Haarlem en vooral omdat dit de laatste keer was dat Dit is Mariken is gespeeld! Op de foto zijn de leporelloboekjes te zien die zijn gemaakt door de leerlingen.