NIEUWS

Pilotschool gezocht

Ons nieuwe project De Première rondom Gysbrecht van Aemstel, d’ondergang van syn stadt, en syn ballingschap van Vondel is vanaf nu te boeken en kan vanaf januari 2020 uitgevoerd worden. Wij zijn nog op zoek naar een school die in december 2019 en januari 2020 een pilot met ons wil aangaan. Het project De Première wordt dan voor een sterk gereduceerd tarief (kostendekkend) op uw school aangeboden  en geeft Hoosh de kans om de laatste puntjes op de i te zetten. Het project is vooral geschikt voor leerlingen van 5 vwo. Voor vragen, interesse, praktische informatie en kosten kunt u contact opnemen met ninet@hoosheducatie.nl

Hoosh en het nieuwe ckv

In schooljaar 2017-2018 is het nieuwe ckv van start gegaan! Kunst actief meemaken is het doel van het vak. Van leerlingen vraagt het nieuwe ckv betrokkenheid, inzet, kennis en een hoop vaardigheden. Een belangrijke verandering in het nieuwe ckv is de open en onderzoekende houding van de leerling.

Klik hier  voor meer informatie over Hoosh Educatie en het nieuwe ckv.

Leuke actie voor scholen die voor 1 november het nieuwe project De Première boeken

Vanaf januari 2020 gaat het nieuwe project De Première van start! Binnenkort zal er op de site uitgebreide inhoudelijke en praktische informatie komen over dit kunsteducatieve project rondom de Gijsbrecht van Vondel. In dit project staat artistiek onderzoek doen centraal en werken leerlingen samen met professionele acteurs. Het project is gemaakt voor leerlingen van 5 vwo.

Bent u als school geïnteresseerd in dit project en boekt u voor 1 november? Dan krijgt u van Hoosh een gratis beeldreportage van het proces en de voorstelling op uw school cadeau. Handig om na afloop van het project op de website en social media van de school te plaatsen.

Ook zijn wij nog op zoek naar een school die in december of januari een pilot wil aangaan met Hoosh (tegen een gereduceerd tarief).

Contact via ninet@hoosheducatie.nl

Projectweek?

Het project ZONDE rondom door de school zelf gekozen middeleeuwse teksten is een geschikt project voor een projectweek. Dit project is recent ontwikkeld door Hoosh op verzoek van een aantal scholen. ZONDE is uit te voeren in een dagdeel en wij kunnen met een groot aantal leerlingen aan de slag. Het project is volledig op maat te maken naar de wensen van de school. Ook kan Hoosh de beoordeling van de leerlingen op zich nemen. Meer inhoudelijke en praktische informatie kunt u hier vinden of mailen met ninet@hoosheducatie.nl.

Nieuw project in ontwikkeling rondom Vondel en tijdgenoten

Hoosh is bezig om een nieuw kunsteducatief project te ontwikkelen rondom de 17e eeuw. De werktitel is De Premiere, verwijzend naar de Gijsbrecht van Aemstel van Vondel. Naast Nederlandse literatuur willen we met dit project ook verbinding zoeken met de vakken geschiedenis, economie, kunst en CKV. Leerlingen gaan bronnenonderzoek doen binnen allerlei teksten en onderwerpen die wij aanbieden. Vervolgens gaan ze artistiek onderzoek doen binnen verschillende kunstdisciplines en presenteren daarna hun bevindingen aan publiek. Ook zullen er professionele acteurs betrokken zijn bij het project.

Mocht u interesse hebben om met ons mee te denken of om een pilot op uw school te doen voor december tegen een gereduceerd tarief, dan kunt u contact opnemen met ninet@hoosheducatie.nl.

Ons streven is om het schooljaar 2019/2020 te starten met dit project.

Oh my God! op het Melanchton in Schiebroek

Net als vorig jaar waren het twee dagen met fijne leerlingen en betrokken docenten. Creatieve oplossingen voor grote decorstukken, heel goede en grappige reportages, open spelende leerlingen en we hadden allemaal heerlijk de ruimte in de school omdat er geen reguliere lessen waren in verband met de projectweek.