NIEUWS

Showtime op het Christelijk Gymnasium Utrecht

Eind november is Hoosh met alle 4e-klassers van het CGU aan de slag gegaan met ons project Oh my God!. Het was de eerste keer dat we in Utrecht op deze school kwamen maar hopelijk niet de laatste keer. Wat een prachtige performances zijn er gemaakt op allebei de dagen! Het gymnasium had er voor gekozen om het project op twee dagen te laten plaatsvinden met op iedere dag een groep van rond de 80 leerlingen. Dat betekende twee keer publiek dat in grote getale kwam en dat ook met overgave meedeed aan de interactieve optredens. “Wat een fijne theaterenergie” gaf één van onze docenten als reactie aan het einde van de dag.

Eerste lezing Gijbrecht

 

We zijn begonnen! Vanaf eind november starten de repetities van de voorstelling Gijsbrecht die hoort bij ons nieuwe project De Première rondom Vondel. Eva Gouda heeft (net als bij Dit is Mariken) de bewerking geschreven. De regie is in handen van Jessie L’Herminez en de acteurs zijn Sebastiaan Frowijn, Jasper van Hofwegen en Eva Nijs. Binnenkort volgt er meer beeld en informatie van de voorstelling.

Leuke actie voor scholen die voor 31 oktober het nieuwe project De Première boeken

Vanaf januari 2020 gaat het nieuwe project De Première van start!

Boekt u de projecten van De Première voor 31 oktober 2019, dan kunt u gebruik maken van onze aanbieding:

  • Project De Première (voorstelling Gijsbrecht + uitgebreid lesmateriaal en begeleiding door Hoosh: €27,50 euro per leerling (in plaats van €30 euro)
  • Voorstelling Gijsbrecht: €1000 euro (in plaats van €1450 euro)
  • Extra workshop ter voorbereiding op de voorstelling: €50 euro per groep van 25-30 leerlingen

Contact via ninet@hoosheducatie.nl

Pilotschool gezocht

Ons nieuwe project De Première rondom Gysbrecht van Aemstel, d’ondergang van syn stadt, en syn ballingschap van Vondel is vanaf nu te boeken en kan vanaf januari 2020 uitgevoerd worden. Wij zijn nog op zoek naar een school die in december 2019 en januari 2020 een pilot met ons wil aangaan. Het project De Première wordt dan voor een sterk gereduceerd tarief (kostendekkend) op uw school aangeboden  en geeft Hoosh de kans om de laatste puntjes op de i te zetten. Het project is vooral geschikt voor leerlingen van 5 vwo. Voor vragen, interesse, praktische informatie en kosten kunt u contact opnemen met ninet@hoosheducatie.nl

Hoosh en het nieuwe ckv

In schooljaar 2017-2018 is het nieuwe ckv van start gegaan! Kunst actief meemaken is het doel van het vak. Van leerlingen vraagt het nieuwe ckv betrokkenheid, inzet, kennis en een hoop vaardigheden. Een belangrijke verandering in het nieuwe ckv is de open en onderzoekende houding van de leerling.

Klik hier  voor meer informatie over Hoosh Educatie en het nieuwe ckv.

Projectweek?

Het project ZONDE rondom door de school zelf gekozen middeleeuwse teksten is een geschikt project voor een projectweek. Dit project is recent ontwikkeld door Hoosh op verzoek van een aantal scholen. ZONDE is uit te voeren in een dagdeel en wij kunnen met een groot aantal leerlingen aan de slag. Het project is volledig op maat te maken naar de wensen van de school. Ook kan Hoosh de beoordeling van de leerlingen op zich nemen. Meer inhoudelijke en praktische informatie kunt u hier vinden of mailen met ninet@hoosheducatie.nl.