‘Als een wervelstorm van muziek, zang, spel dans en met constante rolwisselingen beweegt de voorstelling Dit is Mariken zich door het publiek. Het is een verhaal over willen vasthouden en moeten loslaten, over goed en kwaad, over het maken van keuzes; een coming of age-verhaal over een meisje dat een vrouw wordt. Pas als dat gebeurd is, gaat de storm weer liggen.’

Hoosh Educatie start vanaf 1 januari 2016 het project Oh my God!, een kunsteducatief project rondom historische letterkunde. Een belangrijk onderdeel van het project is de voorstelling Dit is Mariken  – muziektheater gebaseerd op het middeleeuwse toneelstuk Mariken van Nieumeghen. De nieuwe bewerking van het ruim zeshonderd jaar oude verhaal blijft een prachtig coming of age-verhaal waarin het meisje Mariken door schade en schande volwassen wordt.

Op woensdag 16 december 2015 is de laatste repetitiedag en in overleg met de regisseuse hebben we besloten om om 11.00 uur een open repetitie te organiseren voor genodigden. Graag nodigen we u hiervoor uit. Na het zien van de voorstelling is er gelegenheid om vragen te stellen en  met elkaar na te praten.

datum:  woensdag 16 december 2015

programma:  10:30 uur inloop

11:00  uur voorstelling (duurt ca. 45 minuten)

11:45 uur nagesprek (tot uiterlijk 12:15 uur)

plaats: Old School Amsterdam (http://www.oldschoolamsterdam.nl), Gaasterlandstraat 3-5, 1079 RH Amsterdam

Cast & Crew

regie: Janneke de Haan

tekst: Eva Gouda

vormgeving: Sanne Lips

composities: Peter Sijbinga

spel: Rik Witteveen, Laurien Riha, Klemens Patijn, Marjolein Ley

 

Kunt u laten weten met hoeveel personen u aanwezig zult zijn: ninet@hoosheducatie.nl

Hopelijk tot ziens en schroom niet om te mailen met vragen.