Eind december 2015 en begin januari 2016 heeft Hoosh Educatie de voorstelling Dit is Mariken gespeeld op drie scholen in Nederland: het Beyers Naude Gymnasium in Leeuwarden, het Calvijn Groene Hart in Barendrecht en het Regius College in Schagen.

Na de twee openbare repetities in Amsterdam, waar een aantal leerlingen van het Nicolaas Lyceum aanwezig waren, waren deze try-outs de eerste voorstellingen waarbij de acteurs grote groepen leerlingen als publiek hadden. Na de voorstelling werd er op alledrie de scholen de tijd genomen om een nagesprek met de acteurs en de regisseuse Janneke de Haan te houden. Dat leverde leuke en goede feedback op.

Vooral op het Calvijn Groene hart waren de leerlingen erg enthousiast. Citaat uit een mail achteraf van een docente:

“Onderweg richting garderobe, fietsenstalling en op de fietspaden, hoorde ik lln. zo enthousiast napraten en zelfs nazingen. De zin ‘ik ben jouw adem’ had ook enorm veel indruk gemaakt. Afzonderlijke leerlingen gaven echt aan dat ze het de leukste voorstelling vonden die ze ooit ihkv school hebben moeten bijwonen. Een leerling zei: ‘Mijn ouders zouden het misschien wel een beetje vulgair vinden, maar ik vond het wel leuk.’ ”

Deze link verwijst naar een artikel uit De Schakel, Barendrecht

Deze link verwijst naar de Facebookpagina van Calvijn Groene Hart waar diverse foto’s van de try-out te zien zijn

Deze link verwijst naar een impressie van de voorstelling van Dit is Mariken op het Regius College in Schagen