HET PROJECT ZONDE

Het project ZONDE is van 2016-2018 uitgevoerd als voorbereiding op de voorstelling DIT IS MARIKEN.

Mocht u interesse hebben om dit project op uw school uitgevoerd te willen hebben in op maat gemaakte vorm, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Hieronder vindt u meer informatie.

Leerlingen lezen vooraf tijdens de les Nederlands het middeleeuwse verhaal Mariken van Nieumeghen en kiezen vervolgens een kunstdiscipline waarmee ze aan de slag gaan tijdens een workshop. De disciplines waaruit de leerlingen kunnen kiezen zijn: theater, muziek, beeldend, schrijven, dans en fotografie/film.

Het project ZONDE is geschikt voor een groep van 150 leerlingen en duurt een dag. In de ochtend volgen de leerlingen een workshop en in de middag presenteren ze wat ze gedaan hebben aan elkaar. Het doel van de workshops is dat de leerlingen zelf bezig zijn met de thematiek en het verhaal van Mariken waardoor het verhaal interessanter en leuker wordt.

Mariken van Nieumeghen is een coming-of-age verhaal waarin Mariken van adolescent volwassen wordt. In elke workshop (theater, muziek, beeldend, schrijven, dans, fotografie/film) onderzoeken de leerlingen de 7 fasen die Mariken doorloopt op haar weg naar volwassenheid.

De fasen die ze doorloopt:

  1. KIND
  2. VERWONDERING
  3. LOSMAKEN
  4. VERLIEFD
  5. VRIJHEID
  6. TWIJFEL
  7. KEUZES MAKEN

Praktisch


vakken: 
Het project sluit aan bij de vakken Nederlands, alle kunstvakken en CKV.

locatie: Hoosh Educatie werkt op de school.

tijden: Het project beslaat 6 klokuren. Het project vindt plaats op een dag.

aantal leerlingen: Het project kan maximaal met 150 leerlingen uitgevoerd worden. Meer leerlingen is mogelijk met een aangepast programma.

prijsindicatie: Tussen € 2000 en € 2500 (afhankelijk van het aantal deelnemende leerlingen en aantal docenten van Hoosh).

aantal docenten: Hoosh komt per 25 deelnemende leerlingen met een vakdocent.

Hoosh Educatie is acceptant van de cultuurkaart.

OP MAAT

De kracht van Hoosh Educatie is dat wij in staat zijn om mee te denken met de wensen van de school. Samen met de betrokken docenten bedenken we wat de mogelijkheden zijn van de school en maken we ieder project op maat. We durven buiten de paden van de normale lessen te treden maar doen dit altijd in overleg en met respect voor de dagelijkse gang van zaken. Als u geïnteresseerd bent in het project ZONDE of Oh my God! maar niet weet hoe u dit moet aanpakken, neem dan vrijblijvend contact op met ninet@hoosheducatie.nl.
IMG_7596

IMG_4258

IMG_7576