DOCENTEN

Ninet Kaijser en Lorentine van Tijn zijn de initiatiefnemers en ontwikkelaars van Hoosh Educatie. De docenten van Hoosh begeleiden Oh my God! op school.

Mijn naam is Felice van Leth, afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ik ben werkzaam als dramadocent en theatermaker, voornamelijk op culturele centra en jeugdtheaterscholen. Daarnaast ontwikkel ik theater educatiepakketten en in dit geval ondersteun ik Hoosh bij de uitvoering van het project Oh my God! Hopelijk tot snel!

Daan Beckers werkt sinds zijn afstuderen in 2011 als educatief theatermaker voor jeugd-theatergroepen in Amsterdam en Utrecht en als theaterdocent op de Hogeschool van Amsterdam. Daarnaast woonde hij anderhalf jaar in Chili waar hij op een toneelschool les gaf vanuit zijn eigen fysieke “Transparante Theater Training”, gericht op positieve interactie van acteur met ‘de straat’. Daan zijn werkwijze kenmerkt zich door een intuïtieve, energieke en inhoudelijke manier van coachend regisseren.

Ik ben Wendy van Delzen, afgestudeerd als theaterdocent aan ArtEZ in 2013. Sinds mijn afstuderen werk ik als theaterdocent en maker voor verschillende organisaties en met verschillende leeftijden. Liefde voor kunst, en theater in het bijzonder, deel ik graag met anderen, vol passie en overgave. Ik ben nieuwsgierig naar de verhalen en ervaringen van leerlingen en leer ze hun eigen verhaal in een theatrale vorm te vertellen. Ik wil ze te laten ervaren hoe leuk en belangrijk kunst is. De vragen: wat vind jij, wat denk jij, wat wil jij, vind ik dan ook van groot belang. Bij Hoosh educatie begeleid ik de leerlingen in hun onderzoek naar het naar het nu en zichzelf vertalen van middeleeuwse teksten. Hier komen vaak bijzondere performances uit voort.

Ik ben Iris Stam, afgestudeerd als theatermaker en taalwetenschapper. Ik kom uit IJmuiden en ik werk daar in de omgeving als regisseur, theaterdocent en docent creatief schrijven op allerlei basisscholen, middelbare scholen, jeugdtheaterscholen en bij toneelverenigingen. Verder schrijf ik (toneel)teksten en maak ik illustraties en poppen, gewoon omdat ik dat ook leuk vind!  Meer weten over mij en mijn werk? Kijk dan op www.irisstam.nl

Mijn naam is Merel van Lieshout. In 2016 ben ik afgestudeerd als Docerend Theatermaker aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Sindsdien werk ik als zelfstandige bij culturele instellingen zoals Het Zuidelijk Toneel, Jeugdtheater Hofplein en Museum De Pont. Ik maak voorstellingen en geef les op zowel basisscholen als middelbare scholen. Daarnaast heb ik Speels Collectief opgericht, een theaterstudio voor mensen met een beperking. Momenteel volg ik de master Gender Studies aan de Universiteit van Utrecht. Dit verdiept voor mij de verschillende manier van benaderen, van kijken, van zien, waar ik ook naar zoek in het theater.

Ik ben Chris Hillen en ik ben in 2017 afgestudeerd als theaterdocent en theatermaker aan ArtEZ in Zwolle. Op dit moment werk ik als theaterdocent voor MBO Artiest Song&Dance/CICK en Cultuurknooppunt Wijchen. Als maker/regisseur werk ik voor verschillende amateurgezelschappen. Daarnaast verdiep ik mij nog zelf als performer op het gebied van muziektheater op de MusicAllFactory in Tilburg. Voor Hoosh verzorg ik af en toe workshops.
Ik hou ervan om deelnemers die graag iets willen leren verder te brengen in hun ontwikkeling en om door middel van theater verschillende thema’s te onderzoeken.

Eveline de Wit studeerde in 2015 af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg als Docent Theater. Na haar afstuderen geeft ze voornamelijk theaterlessen aan de Amsterdamse jeugd in de leeftijd van 6 tot en met 21 jaar. Daarnaast geeft ze educatieve theaterworkshops aan leerlingen van middelbare scholen in Amsterdam en omstreken.

 Als theaterdocent daagt Eveline haar leerlingen op een actieve manier uit hun eigen creatieve ideeën om te zetten in theatraal materiaal: helder, speels en associatief. Ze creëert via de verbeelding van de leerlingen een eigen wereld met een groot gevoel en geloof voor waarheid. Hierbij is de eigenheid van de spelers van groot belang. Om dat te kunnen doen vindt ze het belangrijk een veilige plek te creëren waar de leerlingen zich welkom voelen, betrokken en gewaardeerd. Ze gelooft daarbij in het naar elkaar kijken en luisteren, positieve feedback en een applaus op zijn tijd.

Mijn naam is Rik Eckhardt, theatermaker en -docent. Iedereen heeft een verhaal en ik vind het te gek om dat verhaal vorm te geven via theater en performance. Bij Hoosh ben ik als theatermaker betrokken bij Oh My God! Ik vind het steeds weer fantastisch hoe er vanuit chaos een creatieve flow ontstaat waardoor iedere leerling aan het eind van de dag een prachtig aandeel heeft in heel eigen performances. (meer over Rik via www.retheater.nl)